#
Actueel

Provincie Limburg enthousiast over Open Club Klimmen

13 november 2019

Sport, onderwijs, cultuur en zorg op één locatie, dat is de Open Club Klimmen. Een initiatief van de inwoners van Klimmen dat uitgegroeid is tot een van de grootste projecten ooit voor Voerendaal. Het bijzondere aan het project is dat de partners die deel gaan nemen aan de Open Club niet alleen gebruik maken van dezelfde faciliteiten, maar dat hier ook een diepere samenwerking onder ligt die erop gericht is dat de verschillende partijen elkaar gaan versterken om samen sterk de toekomst tegemoet te gaan.

Dat Open Club Klimmen een ambitieus en bijzonder project is, heeft de Provincie Limburg ook inmiddels ervaren. In de afgelopen maanden hebben maar liefst 3 gedeputeerden namens het college van gedeputeerde staten van de provincie een bezoek gebracht aan Klimmen in het kader van de Open Club. Ger Koopmans (cultuur, financiën), Andy Dritty (ruimte) en Robert Housmans (sociale agenda) waren allen zeer onder de indruk van de ambities van het project en hetgeen er al gerealiseerd is. Met name de kracht van de gemeenschap en het innovatief karakter van het project werden erg positief en enthousiast ontvangen. De provincie onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om het project te ondersteunen.

Naast de formaliteiten maakte gedeputeerde Housmans ook nog tijd voor een kopje koffie en een praatje met bezoekers van de Burgerij (foto).