#

Column Open Club: Wethouder Ruud Braun

30 maart 2021

Open Club Klimmen, inspirerende plek in het hart van de gemeenschap

Open Club Klimmen, u heeft vast al veel gehoord over dit project. De Open Club Klimmen wordt een inspirerende ontmoetingsplek waar alle inwoners van Klimmen, van jong tot oud, zich kunnen ontwikkelen, elkaar kunnen ontmoeten, waar kinderen naar school gaan en samen sport en spel beleven. Waar verenigingen, onderwijs, ondernemers en zorgaanbieders zich gezamenlijk inzetten voor een gezond, sociaal en gelukkig Klimmen. Een locatie die verbindt, verrijkt en verenigt, een vertrouwde plek in het hart van de gemeenschap. In deze columns vertellen de wethouder, de partners, het ontwerpteam vanuit hun eigen invalshoek meer over dit mooie plan.

Miljoenentekort Open Club Klimmen

Eindelijk, daar komt de aap uit de mouw. De wethouder die toegeeft dat er een miljoenentekort is bij het project Open Club Klimmen. Een column moet prikkelen, uitnodigen tot reageren of inzicht geven met een kwinkslag. Heb ik uw aandacht?

Is er dan geen miljoenentekort? Niets is minder waar. Laat ik beginnen met het goede nieuws. Wel een miljoenentekort, maar geen extra geld nodig! Dankzij enorme inspanningen en een inmiddels jarenlange lobby, is bijna 2,4 miljoen euro aan subsidies opgehaald, waarmee het financiƫle gat al bijna is gedicht. Provincie Limburg, IBA Parkstad, INNOVO en de Stadsregio Parkstad dragen bij aan ons Open Club Klimmen project, waar ze absoluut in geloven! Dat geloof heb ook ik steeds voor ogen gehad. Bij iedere hobbel of tegenslag en zelfs bij iedere suggestie om het project helemaal te stoppen. Ik geloof in de kracht van Klimmen, ik geloof in het verhaal van de Open Club, in de impuls voor de leefbaarheid, in de nieuwe plek die gaat ontstaan voor jong en oud en in de geweldige samenwerking tussen alle partijen die zich gecommitteerd hebben aan Open Club Klimmen!

Ik mocht in 2018 het project overnemen van mijn voorganger Patrick Leunissen. Hij had de moed en visie om dit project in Klimmen in gang te zetten. Ik ga met dezelfde energie en een rotsvaste overtuiging dat dit gaat lukken, hiermee verder. We hebben het project zelfs uitgebreid. De wateroverlast wordt aangepakt en we bieden in het plangebied ruim twintig woningen aan waar al jarenlang om gevraagd wordt.

Geen miljoenentekort meer dus, wel een miljoeneninvestering, waar we in maatschappelijke waarde vele jaren van mogen gaan genieten. Dank aan alle begunstigers. Mijn vurige wens is dat bij alle betrokkenen de vonk overslaat nu de eerste schetsen op tafel liggen. Het project Open Club Klimmen krijgt daarmee een gezicht en gaat leven! Vele vonkjes maken een mooi vuur. Laten we de komende tijd goed gebruiken om dat vuur te voeden met al uw suggesties, opmerkingen, vragen en uiteraard ook complimenten. Ik hoop van harte dat we samen trots zijn op hetgeen we hier gaan realiseren!

Tot slot: Open Club Klimmen is altijd de werknaam geweest. Is het niet langzaam tijd voor een nieuwe naam? Het kasteel van Klimmen of Villa Clumme? We gaan uw hulp inroepen als we aan de slag gaan met een nieuwe naam. Samen met u, maken we en zijn we de Open Club Klimmen!