#

Denk mee over de buitenruimte van de Open Club Klimmen!

27 februari 2019

Een Open Club zit niet alleen in stenen of asfalt, maar vooral in een gevoel van verbondenheid. Het gebouw en de omgeving dragen bij aan die verbondenheid. Buiten het gebouw liggen er bij de Open Club in Klimmen heel wat vierkante meters buitenruimte die letterlijk en figuurlijk een verbinding kunnen zijn. De mooie groene omgeving draagt straks bij aan de doelstellingen op het gebied van sport en gezondheid. Daarnaast zal het gebied ook vooral een mooie en prettige omgeving voor de inwoners van Klimmen en daarbuiten worden. Om de schetsen van de buitenruimte goed te laten aansluiten bij de behoeften van Klimmen, proberen we zo veel mogelijk informatie te verzamelen. We hebben al een idee over hoe we dit willen doen. Daarom organiseren we op 12 maart en 2 april 2 avonden om enerzijds informatie te delen en anderzijds ideeën op te halen.

ATHLETIC SKILLS MODEL EN SKILLS GARDEN | DE VISIE ACHTER HET ONTWERP
12 maart 19.00 tot 21.00 - Grand Café Klumme

Het Athletic Skills Model gaat over welzijn, gezondheid en ontwikkeling van mensen. Dit model vindt zijn basis zowel in diverse wetenschappelijke bevindingen als in ervaringen vanuit de praktijk. Binnen het ASM staat het aanpassingsvermogen en veelzijdig bewegen centraal. Een breed motorische ontwikkeling en het vermogen tot aanpassen voorkomt blessures en draagt bij aan de zelfredzaamheid van mensen. Vanuit die insteek richten we vervolgens de buitenruimte attractief en beweegvriendelijk in, een op maat gemaakte plek die uitnodigt tot bewegen, sporten, samenzijn, beleven en participeren.

Deze avond wordt begeleidt door René Wormhoudt, fysiotherapeut en conditietrainer van het Nederlands elftal!

ONTWERPSESSIE BUITENRUIMTE OPEN CLUB KLIMMEN | MET ELKAAR INVULLING GEVEN AAN DE BUITENRUIMTE
2 april 18.00 tot 20.30 - Café Keulen (incl. soep en broodjes)

Gezamenlijk komen we tot een gewenste inrichting van de buitenruimte, onder specialistische begeleiding van René Wormhoudt en twee landschapsarchitecten. Een interactieve sessie waarin we met elkaar gaan ontwerpen.